Tijdgeest


Contactinfo(at)tijdgeest.info

Postadresse:
VOF Geurtsen - Haase
Hans-Sachs-Str. 3
45711 Datteln
Germany


Uw route naar de TijdgeestStart

b.v. utrecht arthur sullivanhof 8

Bestemming
Thuishaven Tijdgeest
Harlingen Nieuwe Willemskade
8861 XB Harlingen NL


Er zijn 18 bedden, verdeeld over 8 hutten (2x3 pers.en 6x2 pers.) Voor grotere klassen is het aan te bevelen een reis met twee schepen te organiseren. Bij ons is informatie te verkrijgen over andere schepen met een zelfde grootte, vriendelijke bemanning en die bij ons profiel passen, zodat een goede samenwerking kan worden gegarandeerd.

Een reis op een zeilschip versterkt de teamgeest van een klas, want het schip wordt gezamelijk en met ondersteuning van de ervaren bemanning gezeild. Elke hand die aanpakt is belangrijk, als radertje van het collectief. Motto is: verantwoordelijkheid voor jezelf en voor de ander te nemen en op een leuke manier met elkaar om te gaan. Er wordt niet uit boeken gelezen hoe het allemaal moet maar de praktijk leert het!

Ervaringen opdoen, omzetten in handelingen en... het functioneert. Hoe belangrijk het is om samen te werken wordt snel duidelijk, in je uppie het grootzeil omhoog trekken kan je wel vergeten, maar met z'n vieren heb je een goede kans van slagen.

Het resultaat van de samenwerking aan boord wordt direct merkbaar door de snelheid die het schip krijgt. Successen worden geboekt en gemeenschappelijke doelen bereikt. Zijn eenmaal alle zeilen bijgezet, is er tijd om te ontspannen en te chillen.

Op een zeilschip, in een ruimtelijk gesloten sociale gemeenschap is de bereidheid tot cooperatieve samenwerking de grondslag voor een harmonisch samenzijn. De gemoedelijke zithoeken en indeling van de gemeenschappelijke ruimte nodigen uit om spelletjes te spelen, te kaarten of gewoon gezellig te kletsen.

Elke dag leggen we koers op een andere haven, en daar aangekomen is er tijd voor verscheidene aktiviteiten. Er kunnen bijvoorbeeld fietsen worden gehuurd om Terschelling, Ameland of Texel te ontdekken. Op Vlieland kan er beachvolleybal gespeeld worden direct naast het schip op het strand. Een rondgang door Hoorn of een Bowling-Party in Enkhuizen. Voor de wat oudere scholieren zijn de stijlvolle cafe?s en disco?s aantrekkelijk, die in de vele der plaatsjes zijn te vinden. Er kan lekker worden gedanst en kontakten worden gelegd met jongeren van andere schepen. Dat alles in een gemoedelijke atmosfeer die alleen ver van de grote stad te vinden is.

Als het weer meewerkt, is het ook mogelijk om een nacht buitengaats te blijven, dat wil zeggen: de zonsondergang tegemoet zeilen en op een geschikte plek onder de sterren ten anker te gaan. Als het niet te fris is kan er op dek worden geslapen. Het is raadzaam om hiervoor een isomat mee te nemen. Met een beetje geluk zijn er vele vallende sterren te zien.

Er is een veelvoud aan cultureels te beleven en wij informeren u daar graag over. Ook een stukje Geschiedenis (V.O.C. schip BATAVIA) of Biologie (het leven in het Wad) kan in het programma worden opgenomen. Tips voor de organisatie kunnen op vvorhand worden opgevraagd.